In navolging van veel e-commerce bedrijven heeft Zalando zijn distributiecentrum uitgebreid. Dit was noodzakelijk om aan de groeiende vraag te voldoen naar haar producten. Het distributiekantoor bevindt zich in Mönchengladbach, net over de Nederlandse grens.

Huidig oppervlak

Aan het huidige vloeroppervlak van 78.000 vierkante meter wordt maarliefst 56.000 vierkante meter toegevoegd. Daarmee wordt het in een klap het grootste distributiecentrum voor e-handel.

Goodman

Logistiek vastgoedontwikkelaar Goodman neemt de bouw op zich. Ze bouwde ook al het handelscentrum in Erfurt, dat 128.000 vierkante meter beslaat. Daarmee is het tot nu toe nog het grootste Europese distributiecentrum.

Oplevering

De oplevering wordt verwacht voor volgend jaar september. Goodman zegt dat het tot op heden al meer dan een miljoen vierkante meter aan bedrijfsruimte heeft gebouwd in Europa. Deze zijn allemaal uitsluitend voor internethandel. Het geheim zit het hem in de slimme logistiek oplossingen. Het zijn vereisten om producten snel te kunnen leveren. Daardoor moeten er veel logistieke oplossingen gevonden worden. Zo levert een bedrijf als Flex Industries interne transport systemen waardoor producten snel en eenvoudig verplaatst kunnen worden.

Categorieën: Uncategorized

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *