LED verlichting kent een groot aantal voordelen, en vooral voor de industrie is dit erg van belang. Hier worden vaak lange dagen gemaakt en de verlichting moet dan ook goed en lang werken. LED verlichting is wat duurder, maar de voordelen zijn enorm. Wat zijn nou eigenlijk de voordelen van industriële LED verlichting? In deze blog zetten we ze voor je op een rijtje!

Energiezuinig

Ten eerste zijn LED lampen energiezuinig. Ze gaan veel langer mee dan spaarlampen, gloeilampen, halogeenlampen en TL-buizen. Hierdoor kun je veel geld besparen.

Lange levensduur

Naast dat LED lampen zeer energiezuinig zijn, gaan ze ook nog eens heel lang mee. Ervan uitgaande dat een lamp 8 uur per dag aan is, kan een LED lamp wel 10 jaar meegaan!

In alle soorten en maten

LED verlichting is verkrijgbaar in alle soorten en maten. Misschien associeer je deze soort verlichting als snel met het blauwkleurige LED licht. Dit is echter totaal niet meer het geval. LED verlichting is zelfs verkrijgbaar in gezellig warmwit licht. De mogelijkheden zijn eindeloos, je kunt kiezen uit alle kleuren van de regenboog. Bovendien is LED verlichting voor haast elke armatuur verkrijgbaar, dus er is er altijd een die bij jouw wensen past. De effecten van LED verlichting zijn prachtig, waardoor lichtdesigners de meest bijzondere creaties kunnen maken.

Direct licht

Bij bijvoorbeeld spaarlampen kan het soms even duren voordat de lamp goed begint te branden. In tegenstelling tot spaarlampen, geven LED lampen direct vol licht. Dit is heel handig in ruimtes waarbij je meteen goed licht nodig hebt. Wanneer je ‘s ochtends op je werk komt, doe je het licht aan en je kunt meteen aan de slag!

Wordt minder warm

Spaarlampen zetten een groot deel van de energie om in warmte, waardoor ze heel heet kunnen worden. LED lampen daarentegen zetten veel meer energie om in licht. Dit is veel minder brandgevaarlijk, wat natuurlijk een groot voordeel is. Het zou ontzettend veel schade opleveren als er brand ontstaat in je magazijn. Daar wil je liever niet aan denken!

Geen trillingen

Misschien herken je het wel: het flikkerende licht van een spaarlamp of een TL-buis. Vooral wanneer de lamp op het einde van zijn levensduur is kun je dit goed zien. Dit trillende effect is helemaal niet fijn voor je ogen. Het voordeel van LED lampen is dat ze constant aan zijn, waardoor er geen sprake is van flikkeringen. Dit is een stuk rustiger voor je ogen en er zal dan ook minder snel hoofdpijn ontstaan. In een magazijn moet geconcentreerd worden gewerkt, en dankzij LED verlichting zal de productiviteit van het personeel dan ook worden verhoogd.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *