In de industrie komt het vaak voor dat er zware materialen verplaatst moeten worden van punt A naar punt B. Maar wat zijn hiervoor de beste maar ook de meest voordelige opties? In dit artikel worden een tweetal mogelijkheden besproken.

Heftruck aanschaffen

Het is wellicht niet de meest goedkope oplossing om de zware materialen op locatie te verplaatsen. Als de zware materialen op een pallet geplaatst kunnen worden kunnen deze vervolgens met een heftruck gemakkelijk verplaatst worden. Het voordeel van een heftruck  is dat de materialen op verschillende hoogtes gezet kunnen worden. Een beperking bij een heftruck is dat de materialen niet te groot kunnen zijn. Hoewel de heftruck wel een enorm gewicht kan tillen, kan dit materiaal niet te groot zijn omdat het anders niet in balans gehouden kan worden.

Verhuishondjes maken met zwaarlastwielen

Het maken van verhuishondjes is ook een prima idee om zware materialen te verplaatsen. Deze verhuishondjes kunnen gemaakt worden met behulp van zwaarlastwielen. Deze wielen zijn ideaal om zware materialen van punt A naar punt B te verplaatsen. De grote zwaarlastwielen hebben zelfs een draagkracht 3.000 kg per wiel. Door het maken van verhuishondjes met deze wielen kunnen zware machines of andere materialen gemakkelijk worden verplaatst. Bij het maken van de verhuishondjes is het soort zwaarlastwiel van groot belang. Wanneer er bijvoorbeeld vaak op een vlakke vloer gereden moet worden dan zijn nylon wielen het beste, maar op het moment dat de vloer ongelijk is dan is het niet zo verstandig en kun je beter voor polyurethaan wielen te kiezen. De rubberen zwaarlastwielen zijn voor verhuishondjes niet aan te raden omdat deze wielen een beperking hebben in het draagvermogen.

Wat is de beste optie?

Het maken van verhuishondjes is de meest simpele en ook de meest goedkope optie. Vooral als de afstanden die overbrugt moeten worden niet al te groot zijn. Dan kunnen zware materialen gemakkelijk door een medewerker of meerdere van punt A naar punt B worden gebracht. Bij de aanschaf van een heftruck komen er veel meer kosten bij kijken.

 


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *