Een werkgever is altijd verantwoordelijk voor een goede veiligheid binnen een bedrijf en ook voor goede arbeidsomstandigheden.
Waarom is dit belangrijk? Doordat je wilt voorkomen dat er geen mensen uitvallen door ongevallen of door beroepsziekten.

Bij de Arbowetgeving is het verplicht de veiligheidskeuring van magazijninstellingen te doen op 3 momenten:

-Na installatie of verplaatsing
-Na een ernstige schade
-periodiek

Bij de Arbo -wet zit een bedrijf wat magazijnen afgaat om deze regels te controleren. Daarom is er jaarlijks een keuringsplicht van magazijnstellingen.
Dit is in besluit genomen met de Arbo en met de Europese norm.De keurmeester zoert bij het bedrijf een inpsecite uit en beoordeelt de configuratie en zal het op het einde van de dag deskundig beoordelen. Er zullen tijdens de inspectie naar schriftelijke bewijstukken gevraagd worden, om er zeker van te zijn dat alles klopt binnen het bedrijf.

Bij een bedrijf word er ook namelijk gekeken naar de veiligheid, dus bijvoorbeeld : werkschoenen,bescherming voor je ogen (bril), handschoenen en ook de juiste werk kleding aan te hebben. Dit zijn de regels van een werknemer ,waar hij zich aan moet houden binnnen een bedrijf en wat voor bedrijf het is? Dat is verschillend.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *