Dit jaar zal er een licht herstel voor de markt van interne transportmiddelen plaatsvinden. Dit blijkt uit onderzoek van Conclusr Research want onlangs afgerond werd. Het onderzoek – De markt voor Interne Transportmiddelen 2014 / 2015 – werd telefonisch gehouden, hiervoor werden 530 logistieke managers en algemene directeuren ondervraagd.

Momenteel zijn er bijna 140.000 interne transportmiddelen in gebruik in het Nederlandse bedrijfsleven. Het onderzoek laat blijken dat er voor dit jaar, 2015, een groei verwacht wordt van ongeveer 14.800 interne transportmiddelen. Dit resultaat laat blijken dat er een herstel op de markt van interne transportmiddelen plaats zal vinden dit jaar. De productiviteit van de industriële sector en de handelssector zal in 2015 dus gaan doorzetten.

De markt voor heftrucks zal groeien

Naar verwachting zal de markt voor heftrucks komend jaar met name een positief verschil zien ten opzichte van vorig jaar. Volgens het onderzoek zullen er in totaal 9.000 nieuwe heftrucks aangeschaft worden. Toyota en Linde, marktleiders op gebied van heftrucks, zullen ook dit jaar aan de top blijven. Zij maken naar verwachting ook de meeste groei door.

De markt voor reachtrucks en electrostapelaars zal het komende jaar slechts een minimale groei vertonen. De leverancier Jungheinrich blijft bij deze groep marktleider, als tweede grootste op de markt zal BT blijven.

Electropallettrucks zal met een aantal aankopen van 4.000 net als de heftrucks een sterke groei doormaken. Ook hier zal Jungheidrich marktleider blijven.

Wat betekent dit voor de transportwereld?

Dit is uiteraard een positief bericht voor de transportwereld. Wanneer de wereld van de interne transport zal groeien, zal er ook een groei in de logistieke wereld zijn. Zowel voor de snelstransportbedrijven, als speciaaltransportbedrijven als de reguliere transportbedrijven geldt dat dit een goed teken is.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *